Optimate 2 új generációs akkutöltő! Leave a comment

OptiMATE 2 új generációs akkutöltő! Kicsi, könnyű, vízálló!

 

 

Kis mérete ellenére akár egy 96Ah-s akkuval is megbírkózik az  Optimate 2 új generációs akkutöltő!

A TecMate International a hagyományos transzformátoros akkutöltőket sorban kapcsolóüzeműre cseréli.

Az OptiMATE 2 akkutöltő és karbantartó a legköltséghatékonyabb megoldás minden 12V-os, zárt térben vagy szabad ég alatt álló jármű akkumulátorának karbantartására.

Az OptiMATE 2 vízvédett, könnyen használható, mindössze csatlakoztatni kell az autó akkujához majd a legközelebbi konnektorhoz, a többit az automatika elvégzi. A négyféle töltési fázis közül mindig az akkumulátor pillanatnyi állapotának megfelelő töltési üzemmódba kapcsol. Ha az akkunk már feltöltődött csepptöltésre kapcsol. Innentől az akkut 100%-ra töltötten tartja, emellett a kapcsolódó fogyasztók (különböző vezérlőegységek, óra, riasztó, stb.) áramigényét kiszolgálja, míg a töltőt le nem választjuk.

Az OptiMATE 2 használatával az akku élettartama akár megnégyszerezhető, rendszeres használattal nem ritka a 8 évet is kiszolgáló példány!

Használható mindenféle 12V-os savas ólomakkumulátorhoz, a gondozást igénylő és a gondozásmentes típusokhoz (STD, AGM, GEL) egyaránt 96Ah-ig. A töltő ennél nagyobb akkukat is kiszolgál, mindössze a normál töltési fázis ideje növekszik.

A készülék könnyű, kábelekkel és az összes tartozékával együtt nincs 0,5 kg! A nehéz és nagyméretű transzformátor átadta helyét egy sokkal kisebb helyigényű kapcsolóüzemű tápnak.

A csomag kétféle töltőkábelt is tratalmaz. A SAE-71 jelzésű kábel (az akku felől szemes sarus, a töltő felé vízvédett csatlakozóval ellátott kivitel) a járművön való töltéskor, a SAE-74 jelzésű krokodilcsipeszes változat pedig a járműből kiszerelt akkumulátor töltésekor használatos.

A garancia korlátozott, ideje 3 év.

Vélemény, hozzászólás?