Motoros kommunikáció – a motorosok új barátja Leave a comment

Motoros kommunikáció. Egy olyan eszköz, ami mindent megváltoztat,amit a motorozásról gondoltál!

 

Valószínűleg sokan kerülik a használatát, mondván, hogy ez a kellék pont attól foszt meg, amitől a motorozás élménye felszabadító és szabadságérzést nyújtó volt. Nos részben egyet lehet érteni ezzel az állítással, de ne feledkezzünk meg arról, hogy pont ez az az eszköz, ami nagyobb szabadságot adhat.

 

Gondoljunk bele abba, hogy egy motoros kommunikáció mi mindenben segítségünkre lehet:

  • nem kell megszakítanunk utazásunkat térképnézegetés miatt
  • nem kell folyamatosan a navigáció monitorját vizslatnunk és küzdenünk a fényhatásokkal, hogy tudjuk hová tartunk
  • nem kell félreállnunk, ha folyamatosan csörög a telefonunk
  • csoportban motorozva könnyen tudjuk figyelmeztetni társainkat az előttünk lévő veszélyekre (SportTour)
  • rádió használatával fontos útinfókhoz juthatunk
  • a hosszú, egyenes útszakaszok monotonitását feldobhatjuk egy kis zenehallgatással is
  • megoszthatjuk élményeinket az utasunkkal kiabálás és félreállás nélkül

 

Motorozás Interphon motoros kommunikációval

 

A motoros kommunikáció elterjedése nem véletlen. Rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Akik használnak ilyen kihangosítót, tisztában vannak ezekkel, akik még nem, azoknak elmondjuk miért!

Ma már vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy ezek a kihangosítók akár 12 – 15 óra beszédidővel is rendelkeznek, ami nem kis teljesítmény. Az üzemidő pedig bőven meghaladja ezeket a számokat. Se szeri, se száma azoknak a visszajelzéseknek, amik egy motoros kommunikáció mellett szólnak. Leginkább említésre méltó az a tulajdonságuk, hogy univerzálisak. Azaz bármilyen bukósisakra fel lehet őket szerelni. Bizonyos esetekben a gyártó olyan hangszórókészletet is piacra dob, ami kifejezetten egy adott bukósisakfajtába illeszkedik. Ilyen a Schuberth és Shoei sisakok húzó termékei is!

 

 

A Interphone nagy előnye, más gyártók motoros kommunikációival szemben, hogy képesek saját márkájukon kívül, más sisakbeszélőkkel is kapcsolatba lépni.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egy ilyen eszköz használata közben hogy lehet hallani a motorost nagyobb sebességnél, főleg, ha nyitott vagy állból nyíló sisakot használ?! A választ az AVC (automatic volume control) adja meg nekünk. Ez annyit jelent, hogy a környezeti zajok figyelembe vételével állítja a kihangosító az eszköz hangerejét, így folyamatosan kiegyenlítve a hangerősséget.

 

Interphone Sport

 

Motoros kommunikáció bluetooth kapcsolatának

Az Interphone Urban két eszköz kapcsolatát engedi egy időben. Ez azt jelenti, hogy például hozzá tudjuk adni mobiltelefonunkat és navigációnkat a készülékhez. Más esetben interkom kapcsolatot tudunk kialakítani utasunkkal, miközben összeköttetésben maradunk GPS készülékünkkel vagy telefonunkkal. A zenemegosztásnak köszönhetően, akár mobilunkról hallgathatjuk kedvenc számainkat utasunkkal együtt. A beépített FM rádió szintén ugyan ilyen elven tudjuk használni!

 

Ez az okostelefonok kora!

Az új idők új megoldásokat követelnek. Ezen a vonalon maradva az Interphone is bevezette a mobil applikációt az új Interphone UrbanSport és Tour készülékeihez. Itt olyan beállításokat tudunk könnyen elérni, ami eddig csak a készülékek menüjéből volt elérhető. A rendszeres frissítések is olyan új lehetőséget adnak a készítők kezébe, hogy folyamatosan fejleszteni tudják a sisakbeszélőket.

 

Interphone Urban párosítás okostelefonhoz

 

Igen! A magyar nyelv már nagyon kellett.

Nem kevés időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy anyanyelvünkön szóljanak hozzánk ezek az eszközök. Sokáig a nagyobb, nemzetközi nyelveken kívül nem volt más elérhető, de ezek az idők elmúltak. A forgalmazók is hamar rájöttek, hogy milyen nagy szükség van az adott ország nyelvére lefordítani a motoros kommunikáció hangutasításait. A Dover kft. a termék magyarországi importőreként, olyan piaci eredményeket tudott felmutatni, melyek alapján a gyártónál rájöttek mennyire fontos a magyar nyelv felvétele a leggyakoribb idegen nyelvek mellé. Ezzel az újítással az Interphone első Magyarországon, ami a magyar nyelvet illeti!

 

 

Vízállóság mindenek felett

Szintén gyakorta felmerülő kérdés, hogy vajon mennyire vízállóak ezek a kihangosítók. A kommunikációk IP67-es vízvédelemmel vannak ellátva. A csatlakozók víz védett dugóval lettek kialakítva, így nagyobb mennyiségű, csapadék, ráfröccsenő folyadék esetén is biztosan zárnak.

 

Interphone Urban víz védett csatlakozó

 

Összefoglalás

Nagyságrendileg elmondható, hogy az Interphone új készülékei korának zászlóshajói. Nem csak technikai újításainak köszönhetően ezek az egyik legjobb kihangosítók a piacon! Megjelenésének és minőségi anyagokból történő elkészülésének is fontos szerepe van abban, hogy ilyen előkelő helyen szerepel a kritikusok szemében is ez a termék. Aki sokat utazik motoron, akár városban, akár nagyobb utakat megtéve, annak nagyon hasznos lesz ez a kis útitárs. Könnyű kezelhetősége, magyar nyelvű menüje, beépített Fm rádiója, zene és GPS hangtovábbítása teszi komfortosabbá motorozásunkat nap, mint nap. Ajánljuk az Interphone készülékeit mindenkinek, akik a szabadság megtartása mellett, a technikai fejlődést sem vetik meg!

Érdemes az alábbi kis videót megnézni Az Interphone Urban készülékről

 

Vélemény, hozzászólás?