Melyik motoros kommunikáció felelne meg neked? Segítünk! Leave a comment

Motoros kommunikáció…választás előtt!

 

Itt a tavasz és ilyenkor már sok motorkedvelőben előbukkannak a tavalyi emlékek. A túrák és megtett kilométerek sokasága. Beindul az álmodozás és a tervezgetés, hogy idén merre is kellene menni, kivel és, hogy milyen eszközökkel is tehetnénk komfortosabbá és emlék dúsabbá utazásunkat.
Biztos felmerült már mindenkiben, aki szerelmese a csoportos túrázásnak. Esetleg csak olyan pluszra vágyik, ami megkönnyíti az utazását. De lehet, hogy kiegészítené felszerelését egy olyan egységgel, ami kiszolgálja igényeit az út során. A motoros kommunikáció vagy más néven sisakbeszélő, olyan eszköz, ami ezt a szabadságot lehetővé teszi.
 
Sisakbeszélő összehasonlítás

A piac feltérképezése, cikkek, tesztek értékelése sokszor sok időt és energiát emészt fel. Nehéz olykor a megfelelő döntést hoznunk, hogy melyik motoros headset-et válasszuk, de ebben a kérdésben most megpróbálunk segíteni!

 

Első szempont az kell, hogy legyen, hogy meghatározzuk, mire van szükségünk! Tudnunk kell, hogy egyedül, utassal, ketten, csoportban vagy csapattal szeretnénk motorozni. Ha ezt a kérdést megválaszoltuk, felmerül a motoros átbeszélő árak kérdése és a sisakbeszélő funkcióinak összehasonlítása. Már az elején érdemes eldöntenünk, hogy milyen extrával felszerelt készüléket akarunk vásárolni, illetve, hogy a jövőben szeretnénk-e több motoroshoz kapcsolódni.

Sok motoros kommunikáció képes már a telefon, az intercom (sofőr és utas közötti kapcsolat), az FM rádió és bluetooth kapcsolatokra, de ha olyan dolgokra vágyunk, mint a kéz nélküli irányítás vagy az “anycom” funkció.(csatlakozás bármilyen gyártótól származó készülékhez)

Alaposan fontolóra kell vennünk, mit szeretnénk motoros kommunikáció terén megkapni.

motoros átbeszélő szett értékelés

 

Az Interphone motoros headset erőssége abban rejlik, hogy kompatibilis bármilyen típusú bukósisakkal, legyen szó nyitott, zárt vagy állból nyíló motoros kommunikáció típusokról.

Ezen felül a cellularline professzionális sisakokhoz is készített beépíthető hangszóró-szetteket, ilyen például: a schubert c3 és a shoei neotec, gt-air, j-cruise sisakokhoz készült termékcsalád. A maximális élvezet érdekében idén megjelent a pro sound kiegészítő is, ami igazi hifi hangzást ígér a sisakokban!

motoros kommunikáció használat közben
motoros kommunikáció használat közben

 

A legnagyobb különbséget az Interphone sisakbeszélő termékei között mégis a hatótávolság jelenti. Az F5MC, az F5XT, az Off Road 1,3 km igazolt távolságot biztosít nyílt terepen, az  F4MC és az F4XT 500-800 méter között mozog, de ez általában több is lehet. Az F3MC és az FBeat inkább az intercom (sofőr és utas közötti kapcsolat) kapcsolatra összpontosít a maga 10 méterével. A számtalan extra funkció, mint például, az automatikus hangerő szabályozás, a hangos menü (angol), a zenemegosztás, az automatikus kapcsolódás mellett érdemes a saját igényeinkhez passzoló típust választani!

Sisakbeszélő teszt

Összességében el kell döntenünk, hogy csoportosan vagy magányos farkasként, illetve párunkkal szeretnénk élvezni a motoros headset nyújtotta lehetőségeket.

Csoportos kommunikációs rendszeressége esetén arra kell figyelnünk, hogy az F5MC, az F5XT és az Off Road 4 főig, míg az F4MC, az F3MC, az F4XT és az FBeat 2 főig tud összekapcsolni konferenciabeszélgetést. Amennyiben egyedül szeretünk motorozni, akkor is érdemes ilyen készüléket vásárolni. Az mp3 zene hallgatás telefonnal bluetooth-on keresztül és a hifi hangzást biztosító kiegészítővel valódi élmény lesz a hosszú utazás, nem is beszélve a telefonos funkciókról és a GPS kihangosításról, ami még több komfortot nyújt az út során.

Interphone F5MC motoros kommunikáció
Interphone F5MC motoros kommunikáció
 

És, hogy miért érdemes az Interphone termékcsaládot választani? Miért ez a sisakbeszélő az, amire szükségünk van?

Az Interphone F5MC 2014-ben a webbikeworld.com internetes nemzetközi magazin értékelése alapján az év kommunikációs eszköze lett! Magyarországon kizárólagos importőrként rengeteg információval, támogatással és szerviz háttérrel tudjuk ellátni vásárlóinkat. Teljes Interphone katalógus (angol) pedig ITT átlapozható és letölthető.

 

Most már nincs is más dolgod, csak leemelni a neked tetsző motoros kommunikációt polcunkról!
 

Vélemény, hozzászólás?