Motorozzvelünk.hu – első gurulás, Interphone teszt…

Motorozzvelünk.hu – első gurulás, Interphone teszt…

 

Hagyományőrző módon a Motorozzvelünk.hu első motoros gurulására került sor március 31-én vasárnap. Pepe meghívására mi is ott voltunk a Balaton-felvidéki motoros túrán, amely tökéletes időjárásban telt, hála Pepe jó kapcsolatainak. :-)) A motoros élmények begyűjtése mellett, az Interphone motoros kommunikációt is tudtuk éles helyzetben tesztelni.

Balaton-felvidék 3
Összejön a banda.

 

Veszprémi MOL kútnál volt a találkozó, és egy rövid eligazítás után 50-60 motor 4 csoportban 5-10 perces ráhagyással kezdte meg a túrát. De mielőtt megkezdődött volna a túra, minden Interphone motoros kommunikációt párosítottunk egymáshoz és a telefonokhoz is. Jól megfigyelhető volt, hogy ha az Interphone Tour készüléket egy másik Tour készülékkel használtuk, akkor a hatótáv 1.2-1.5 km volt kb., de ha egy tour készüléket egy korábbi F5MC készülékhez párosítottuk, akkor 0.8km-1km között volt a maximális csatlakozási távolság. Minden esetben, ha a két eszköz a távolság megnövekedése miatt szétkapcsolt, a következő pillanatban az ideális távolság beállta után újrakapcsolódott automatikusan.

Motorozzvelünk.hu – első gurulás, Interphone teszt… – videó:

 

 

Több más Interphone is fellelhető volt ezen a túrán, például F4MC, Interphone Sport, Interphone Link, Interphone Edge. Ezek a készülékek több tulajdonságban különböznek egymástól, de talán a leginkább szembetűnő, hogy a Tour készülékeknél egy esetleges Motoros-motoros közötti kommunikáció mellett FM rádiót is lehet használni. Sőt, ha esetleg bejön egy telefonos hívás, akkor sem kell megszakítani az FM rádió hangját.

Balaton-felvidék 2
Interphone Tour – az egyik legjobb!

 

Az első élvezetes 65km motorozás után a Tihany hajóállomásnál tartottunk pihenőt. Itt lehetett rápihenni a következő 65km motorozásra, aminek a vége Ibolya néni langallósa a 77-es úton Vigántpetendnél.

 

A profi szervezésnek köszönhetően, minden probléma nélkül sikerült zárnunk a túrát. Sok élménnyel lettünk gazdagabbak, és az Interphone motoros kommunikációval kapcsolatban felmerülő kérdéseket is sikerült megbeszélnünk.

Balaton-felvidék 1
“… lányok, fiúk vegyes …” – Kispál és a Borz

 

Cikk – Nádor Tamás