-14%

Intelligent ATS-16A automata átkapcsoló állomás

Intelligent

.

37 990 Ft 43 990 Ft

Összehasonlítás

Intelligent ATS-16A automata átkapcsoló állomás.

Az Intelligent ATS-16A elektronikus átkapcsoló állomás biztonságosan és automatikusan kapcsolja át a 230V-os fogyasztókat (OUTPUT) egy alternatív áramforrásra (SLAVE) ha a prioritással rendelkezo (MASTER)-en megszunik a 230V-os hálózati feszültség.

Maximális kapcsolható terhelés: 16A, 230V

Az alkalmazott mikrokontrollernek köszönhetoen az átkapcsolás a különbözo áramforrások (inverter, hálózat, aggregátor, stb.) és a fogyasztó között teljesen biztonságosan megy végbe, használatával elkerülhetok, az egyszeru mágneskapcsolós átkapcsoló megoldások által okozott károk a csatlakozó készülékekben.

Ha egy vagy több 230V-os hálózati feszültségrol muködtetheto fogyasztót néha alternatív áramforrásról, néha a hálózatról kell muködtetnünk, akkor a csatlakozókábelek állandó cserélgetése helyett ezzel az átkapcsoló állomással egyszerusíthetjük a dolgunkat. Az átkapcsoló állomás a fogyasztót alapvetoen a MASTER bemenetérol táplálja. Ha innen eltunik a 230V, akkor automatikusan átkapcsol a SLAVE bemenetre. Ha idoközben újra megjelenik a 230V a MASTER bemeneten, akkor ide kapcsolja vissza a fogyasztót.

Alkalmazás jármuvekben:

MASTER: 230V csatlakozás inverterrol
SLAVE: 230V csatlakozás hálózatról

Utazás alatt (autóval, lakókocsival, hajóval, stb.) a jármu fedélzetén lévo 230V-os fogyasztókat az állomás MASTER bemenetére csatlakozó inverter táplálja. Megállás után, mikor már rendelkezésre áll 230V-os villamos hálózat is (pl. kemping, kiköto) a fogyasztók a SLAVE bemenetre kapcsolódó hálózati feszültségrol fognak muködni. Az ATS-16A átkapcsoló állomás, ugyanis az SLAVE bemenetére csatlakozó 230V-ot azonnal érzékeli és a fogyasztó táplálását a MASTER bemenetrol ide kapcsolja át. Így nincs szükség az inverteres rendszer lecsatlakoztatására.

Alkalmazás helyhez kötve:

MASTER: 230V csatlakozás hálózatról
SLAVE: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (inverter, aggregátor, stb.)

Az Intelligent ATS-16A átkapcsoló állomás a MASTER bemenetén meglévo hálózati 230V meglétét érzékeli és ezt juttatja el a kimenetére kötött fogyasztóhoz. Áramkimaradás esetén a MASTER bemenetrol eltunik a 230V, ezt az állomás érzékeli és a fogyasztót a SLAVE bemenetre kapcsolja, ahová aggregátor vagy inverter csatlakozik. Amint a hálózati feszültség ismét megjelenik a MASTER bemeneten, az egység ismét innen fogja a fogyasztót muködtetni. Ezzel a kapcsolással létre tudunk hozni szünetmentes tápegységet (UPS), amely az invertert tápláló akkumulátorok kapacitásától függoen tetszoleges hosszan tudja árammal ellátni a fogyasztókat.

Alkalmazás szigetüzemu napelemes rendszereknél:

MASTER: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (napelem + akkumulátor + inverter)
SLAVE: 230V csatlakozás hálózatról

Ebben a kapcsolási módban, a fogyasztó, a MASTER bemenetre csatlakozó alternatív áramforrásról muködik. Ha az alternatív áramforrás akkumulátorai lemerültek, így nem tudják a kapcsolódó invertert muködtetni, a MASTER bemeneten eddig meglévo 230V eltunik. Ezt az átkapcsoló állomás azonnal érzékeli és a fogyasztót a SLAVE bemenetre kapcsolja, ahová a normál 230V-os hálózat kapcsolódik.

Cikkszám: 01070073 Kategória:
Gyártó