Intelligent DC2412-10A konverter

Intelligent

.

11 400 Ft

Összehasonlítás

Intelligent DC2412-10A konverter.

Feszültségátalakító konverter. Kamionok, buszok, teherautók 24V-os akkumulátor feszültségébol 12V egyenfeszültséget állít elo. A kimenete 10A-el terhelheto.

Folyamatos kiveheto áram:10 A
Kiveheto áramerosségcsúcs:15 A
Készenléti áramfelvétel:20 mA
Bemeneti feszültség:20…30 V
Kimeneti feszültség:12…13,8 V
Hatásfok:90%
Hutéshutobordával
Méretek:70 x 73 x 75
Tömeg:0,26 kg
Védelmek:túlterhelés, túlmelegedés, polaritáscsere ellen

Bemeno feszültség
Az a feszültség, amirol a konvertert üzemeltetni lehet. A 12V névleges bemenofeszültségu konverterek 10…15V közötti, a 24V névleges bemenofeszültséguek pedig 20…30V közötti feszültségforrásról muködtethetok. Ezek a feszültségszintek a járó motorú jármuvek esetében szokásos hálózati feszültségek. Ha egy konverteren a bemeno feszültség rendelkezésre áll, akkor a zöld színu POWER LED világít.

Kimeno feszültség
Az a feszültség, amit a konverter a kimenetén szolgáltat.

Folyamatos kimenoáram, túlterhelésvédelem
A folyamatos kimenoáram az az áramerosség, amivel a konvertert folyamatos üzemben meg lehet terhelni. Túlterhelés esetén a konverter nem károsodik, mert a beépített védelmi elektronikák közbelépnek. Bizonyos modellek esetében elobb egy hangjelzés (nagyon suru sípolások sorozata) lesz hallható, késobb, ha a túlterhelést ennek ellenére sem szüntetik meg, a konverter lekapcsol – más modellek túlterhelésre azonnal lekapcsolnak.

Pillanatnyi kimenoáram
Az az áramerosség, amivel a konvertert rövid idore meg lehet terhelni annak tönkremenetele és a védelmek bekapcsolása nélkül.

Hutés, túlmelegedés riasztás
A konverterek nagyméretu hutofelületekkel rendelkezo alumíniumházban kaptak helyet, így a muködésük közben keletkezo hot könnyen elvezetik. A nagyobb terhelhetoséggel rendelkezo típusok emellett egy kisméretu ventilátort is tartalmaznak, melyet a beépített homérsékletfigyelo áramkörök ki- és bekapcsolnak. Ha ennek ellenére is túlmelegedés kövekezne be, akkor a piros színu OVERHEAT LED kigyújtása mellett a konvertert lekapcsolják.

Polaritáscsere elleni védelem
Ha egy konvertert fordított polaritással csatlakoztatunk egy feszültségforráshoz, akkor a belso olvadóbiztosítói kiolvadnak. Az olvadóbiztosítók cseréje és a helyes polaritású újracsatlakoztatás után a készülék újra használható.

Kimeneti rövidzárvédelem
A kimeneti rövidzár a túlterhelés szélsoséges esete. Ez akkor fordulhat elo, ha a muködtetett berendezés zárlatos lesz, vagy a kimeneti kapcsok egy fémtárggyal rövidre záródtak. Ilyen esetekben is a túlterhelésvédelmi áramkör avatkozik be a konverter gyors lekapcsolásával. A zárlat megszunése után a készülék tovább használható.

Alacsony bemenofeszültség riasztás
Bizonyos konverterek a bemenofeszültség kritikus csökkenése esetére hangjelzéssel (ritkás sípolások sorozata) figyelmeztetik a felhasználót, hogy a további muködés érdekében a tápláló akkumulátort tölteni kell. Ha a töltés elmaradna az akkumulátor mélykisütésének elekerülése érdekében a konverter lekapcsol.

Információk

Gyártó Intelligent
Bemeneti feszültség 24 V
Kimeneti feszültség 12 V
Készenléti áramfelvétel 20mA
Kimeneti áram 10A
Hatásfok 90%
Hutés Hutoborda
Védelem Magas bemenofeszültség, Polaritáscsere ellen
Méret 70 x 73 x75 mm
Tömeg 0,26 kg
Cikkszám: 01070003 Kategória:
Gyártó

Bemeneti feszültség

24V

Kimeneti feszültség

12V

Kimeneti áram

10A