-15%

Intelligent DC2412-30A konverter

Intelligent

.

21 990 Ft 25 880 Ft

Összehasonlítás

Intelligent DC2412-30A konverter.

Bemenő feszültség
Az a feszültség, amiről a konvertert üzemeltetni lehet. A 12V névleges bemenőfeszültségű konverterek 10…15V közötti, a 24V névleges bemenőfeszültségűek pedig 20…30V közötti feszültségforrásról működtethetők. Ezek a feszültségszintek a járó motorú járművek esetében szokásos hálózati feszültségek. Ha egy konverteren a bemenő feszültség rendelkezésre áll, akkor a zöld színű POWER LED világít.

Kimenő feszültség
Az a feszültség, amit a konverter a kimenetén szolgáltat.

Folyamatos kimenőáram, túlterhelésvédelem
A folyamatos kimenőáram az az áramerősség, amivel a konvertert folyamatos üzemben meg lehet terhelni. Túlterhelés esetén a konverter nem károsodik, mert a beépített védelmi elektronikák közbelépnek. Bizonyos modellek esetében előbb egy hangjelzés (nagyon sűrű sípolások sorozata) lesz hallható, később, ha a túlterhelést ennek ellenére sem szüntetik meg, a konverter lekapcsol – más modellek túlterhelésre azonnal lekapcsolnak.

Pillanatnyi kimenőáram
Az az áramerősség, amivel a konvertert rövid időre meg lehet terhelni annak tönkremenetele és a védelmek bekapcsolása nélkül.

Hűtés, túlmelegedés riasztás
A konverterek nagyméretű hűtőfelületekkel rendelkező alumíniumházban kaptak helyet, így a működésük közben keletkező hőt könnyen elvezetik. A nagyobb terhelhetőséggel rendelkező típusok emellett egy kisméretű ventilátort is tartalmaznak, melyet a beépített hőmérséklet figyelő áramkörök ki- és bekapcsolnak. Ha ennek ellenére is túlmelegedés következne be, akkor a piros színű OVERHEAT LED kigyújtása mellett a konvertert lekapcsolják.

Polaritáscsere elleni védelem
Ha egy konvertert fordított polaritással csatlakoztatunk egy feszültségforráshoz, akkor a belső olvadóbiztosítói kiolvadnak. Az olvadóbiztosítók cseréje és a helyes polaritású újracsatlakoztatás után a készülék újra használható.

Kimeneti rövidzár védelem
A kimeneti rövidzár a túlterhelés szélsőséges esete. Ez akkor fordulhat elő, ha a működtetett berendezés zárlatos lesz, vagy a kimeneti kapcsok egy fémtárggyal rövidre záródtak. Ilyen esetekben is a túlterhelésvédelmi áramkör avatkozik be a konverter gyors lekapcsolásával. A zárlat megszűnése után a készülék tovább használható.

Alacsony bemenőfeszültség riasztás
Bizonyos konverterek a bemenőfeszültség kritikus csökkenése esetére hangjelzéssel (ritkás sípolások sorozata) figyelmeztetik a felhasználót, hogy a további működés érdekében a tápláló akkumulátort tölteni kell. Ha a töltés elmaradna az akkumulátor mélykisütésének elkerülése érdekében a konverter lekapcsol.

Információk

Gyártó Intelligent
Bemeneti feszültség 24 V
Kimeneti feszültség 12 V
Készenléti áramfelvétel 40mA
Kimeneti áram 30A
Hatásfok 80%
Hűtés Ventilátor
Védelem Polaritáscsere ellen, Túlmelegedés, Túlterhelés
Méret 180 x 73 x 73 mm
Tömeg 0,72 kg
Cikkszám: 01070028 Kategória:
Gyártó

Bemeneti feszültség

Kimeneti feszültség

Kimeneti áram