-10%

Intelligent DC2412-40A konverter

Intelligent

.

32 220 Ft 35 800 Ft

Összehasonlítás

Intelligent DC2412-40A konverter.

Feszültség átalakító konverter. Kamionok, buszok, teherautók 24V-os akkumulátor feszültségéből 12V egyenfeszültséget állít elő. A kimenete 40A-el terhelhető.

Folyamatos kivehető áram: 40 A
Kivehető áramerősségcsúcs: 50 A
Készenléti áramfelvétel: 40 mA
Bemeneti feszültség: 20…30 V
Kimeneti feszültség: 12…13,8 V
Hatásfok:80%
Hűtés: ventilátorral
Méretek: 180 x 73 x 73
Tömeg: 0,72 kg
Védelmek: túlterhelés, túlmelegedés, polaritáscsere ellen

Bemenő feszültség
Az a feszültség, amiről a konvertert üzemeltetni lehet. A 12V névleges bemenő feszültségű konverterek 10…15V közötti, a 24V névleges bemenő feszültségűek pedig 20…30V közötti feszültségforrásról működtethetők. Ezek a feszültségszintek a járó motorú járművek esetében szokásos hálózati feszültségek. Ha egy konverteren a bemenő feszültség rendelkezésre áll, akkor a zöld színű POWER LED világít.

Kimenő feszültség
Az a feszültség, amit a konverter a kimenetén szolgáltat.

Folyamatos kimenőáram, túlterhelés védelem
A folyamatos kimenőáram az az áramerősség, amivel a konvertert folyamatos üzemben meg lehet terhelni. Túlterhelés esetén a konverter nem károsodik, mert a beépített védelmi elektronikák közbelépnek. Bizonyos modellek esetében előbb egy hangjelzés (nagyon sűrű sípolások sorozata) lesz hallható, később, ha a túlterhelést ennek ellenére sem szüntetik meg, a konverter lekapcsol – más modellek túlterhelésre azonnal lekapcsolnak.

Pillanatnyi kimenőáram
Az az áramerősség, amivel a konvertert rövid időre meg lehet terhelni annak tönkremenetele és a védelmek bekapcsolása nélkül.

Hűtés, túlmelegedés riasztás
A konverterek nagyméretű hűtőfelületekkel rendelkező alumíniumházban kaptak helyet, így a működésük közben keletkező hőt könnyen elvezetik. A nagyobb terhelhetőséggel rendelkező típusok emellett egy kisméretű ventilátort is tartalmaznak, melyet a beépített hőmérsékletfigyelő áramkörök ki- és bekapcsolnak. Ha ennek ellenére is túlmelegedés következne be, akkor a piros színű OVERHEAT LED kigyújtása mellett a konvertert lekapcsolják.

Polaritáscsere elleni védelem
Ha egy konvertert fordított polaritással csatlakoztatunk egy feszültségforráshoz, akkor a belső olvadóbiztosítói kiolvadnak. Az olvadóbiztosítók cseréje és a helyes polaritású újracsatlakoztatás után a készülék újra használható.

Kimeneti rövidzár védelem
A kimeneti rövidzár a túlterhelés szélsőséges esete. Ez akkor fordulhat elő, ha a működtetett berendezés zárlatos lesz, vagy a kimeneti kapcsok egy fémtárggyal rövidre záródtak. Ilyen esetekben is a túlterhelés védelmi áramkör avatkozik be a konverter gyors lekapcsolásával. A zárlat megszűnése után a készülék tovább használható.

Alacsony bemenő feszültség riasztás
Bizonyos konverterek a bemenő feszültség kritikus csökkenése esetére hangjelzéssel (ritkás sípolások sorozata) figyelmeztetik a felhasználót, hogy a további működés érdekében a tápláló akkumulátort tölteni kell. Ha a töltés elmaradna az akkumulátor mélykisütésének elkerülése érdekében a konverter lekapcsol.

Cikkszám: 01070042 Kategória:
Gyártó

Bemeneti feszültség

24V

Kimeneti feszültség

12V

Kimeneti áram

40A