Intelligent DC4812-15A konverter

Intelligent

19 990 Ft

Intelligent DC4812-15A konverter.

Feszültségátalakító konverter. 48V-os egyenfeszültségéből 12V egyenfeszültséget állít elő. A kimenete 15A-el terhelhető.

Bemenő feszültség

Az a feszültség, amiről a konvertert üzemeltetni lehet. A 48V névleges bemenőfeszültségű konverterek 40…60V közötti feszültségforrásról működtethetők. Ha egy konverteren a bemenő feszültség rendelkezésre áll, akkor a zöld színű POWER LED világít.

Kimenő feszültség

Az a feszültség, amit a konverter a kimenetén szolgáltat.

Folyamatos kimenőáram, túlterhelésvédelem

A folyamatos kimenőáram az az áramerősség, amivel a konvertert folyamatos üzemben meg lehet terhelni. Túlterhelés esetén a konverter nem károsodik, mert a beépített védelmi elektronikák közbelépnek. Bizonyos modellek esetében előbb egy hangjelzés (nagyon sűrű sípolások sorozata) lesz hallható, később, ha a túlterhelést ennek ellenére sem szüntetik meg, a konverter lekapcsol – más modellek túlterhelésre azonnal lekapcsolnak.

Pillanatnyi kimenőáram

Az az áramerősség, amivel a konvertert rövid időre meg lehet terhelni annak tönkremenetele és a védelmek bekapcsolása nélkül.

Hűtés, túlmelegedés riasztás

A konverterek nagyméretű hűtőfelületekkel rendelkező alumíniumházban kaptak helyet, így a működésük közben keletkező hőt könnyen elvezetik. A nagyobb terhelhetőséggel rendelkező típusok emellett egy kisméretű ventilátort is tartalmaznak, melyet a beépített hőmérséklet figyelő áramkörök ki- és bekapcsolnak. Ha ennek ellenére is túlmelegedés következne be, akkor a piros színű OVERHEAT LED kigyújtása mellett a konvertert lekapcsolják.

Polaritáscsere elleni védelem

Ha egy konvertert fordított polaritással csatlakoztatunk egy feszültségforráshoz, akkor a belső olvadóbiztosítói kiolvadnak. Az olvadóbiztosítók cseréje és a helyes polaritású újracsatlakoztatás után a készülék újra használható.

Kimeneti rövidzár védelem

A kimeneti rövidzár a túlterhelés szélsőséges esete. Ez akkor fordulhat elő, ha a működtetett berendezés zárlatos lesz, vagy a kimeneti kapcsok egy fémtárggyal rövidre záródtak. Ilyen esetekben is a túlterhelésvédelmi áramkör avatkozik be a konverter gyors lekapcsolásával. A zárlat megszűnése után a készülék tovább használható.

Alacsony bemenőfeszültség riasztás

Bizonyos konverterek a bemenőfeszültség kritikus csökkenése esetére hangjelzéssel (ritkás sípolások sorozata) figyelmeztetik a felhasználót, hogy a további működés érdekében a tápláló akkumulátort tölteni kell. Ha a töltés elmaradna az akkumulátor mélykisütésének elkerülése érdekében a konverter lekapcsol.

Cikkszám: 01070065 Kategória:
Gyártó

Kimeneti feszültség

12V

Kimeneti áram

15A