-9%

Intelligent ES-1000USB-1224 Energiatakarékos, automata bemeneti feszültségválasztó, trapéz teljesítmény inverter

Intelligent

.

51 990 Ft 57 150 Ft

Összehasonlítás

Intelligent ES-1000USB AutoSwitch trapéz inverter

Módosított szinuszos kimenofeszültséget szolgáltató 1000W-os, 12V-ról és 24V-ról egyaránt muködtetheto inverter.

Kimeno teljesítmény

A folyamatos kimeno teljesítmény az a maximális teljesítményszint, amivel az inverter folyamatos üzemben megterhelheto. A pillanatnyi kimeno teljesítmény az a maximális teljesítményszint, amit az inverter rövid idore károsodás és a védelmek bekapcsolása nélkül képes elviselni. A pillanatnyi teljesítmény-igény foleg a fogyasztók bekapcsolásakor jelentkezik azok nagyobb indulási áramfelvétele miatt. Egy-egy inverternél a pillanatnyi teljesítmény-terhelhetoség kb. a kétszerese a folyamatos teljesítmény-terhelhetoségnek.

Kimeneti jelalak

Kimeneti jelalak szempontjából két invertertípust különböztetünk meg. A tiszta szinuszos inverterek az elektromos hálózatéval mindenben megegyezo jellemzovel bírnak: 230V feszültség, 50Hz frekvencia, szinuszos idobeli lefolyás. A módosított szinuszos vagy trapézinverterek esetében is ugyanezek a jellemzok igazak, egyedül a kimeneti jelalak más. Ezek az inverterek nem képesek tiszta szinuszos kimenetet produkálni, hanem egyenes vonalakból felépített trapézokkal helyettesítik azt. Motorokkal rendelkezo fogyasztókhoz (barkácsgépek, háztartási gépek, kerti gépek, stb) ajánlott; hutogépekhez, légkondícionálókhoz pedig elengedhetetlen a szinuszos inverter választása.

USB port

Bizonyos invertereken található egy szabványos USB port is. Ez az aljzat mobiltelefonok, zenelejátszók, tabletek és egyéb USB-rol töltheto elektronikai berendezések beépített akkumulátorának feltöltéséhez szolgáltat 5V-os, 500mA-es vagy 2,1A-nyi töltoáramot.

Kimeneti rövidzár védelem

Ha az inverterre kapcsolódó terhelés túlságosan nagyra növekedne, pl. a muködtetett fogyasztó zárlatos lesz, az nem fogja az inverter tönkremenetelét okozni, mert a védelem gyorsan közbelép és korlátozza a kimeneti túláramot.

Figyelmeztetési küszöbfeszültség

Az a feszültségszint, aminél a tápláló akkumulátor kapocsfeszültsége ha alacsonyabb, egy hangjelzés lesz hallható. Ilyenkor már a tápláló akkumulátor töltésérol gondoskodni kell. Ez a feszültségszint a 12V-os névleges feszültségu akkumulátorok esetében 11V körüli, 24V-osaknál 22V.

Lekapcsolási küszöbfeszültség

Az a feszültségszint, aminél a tápláló akkumulátor kapocsfeszültsége ha alacsonyabb, az inverter már lekapcsol és a fogyasztó nem muködtetheto tovább. Ez a feszültségszint a 12V-os névleges feszültségu akkumulátorok esetében 10V körüli, 24V-osaknál 20V. Ez a védelem elsosorban az akkumulátort védi mélykisütés ellen, így ha az akkut hamar feltöltik, annak károsodása elkerülheto.

Figyelmeztetési homérsékletszint

Az a homérséklet, aminél az inverter további hutésérol már gondoskodni kell. A túlmelegedés adódhat a hosszúra nyúlt üzem miatt, de okozhatja a túl magas környezeti homérséklet, esetleg direkt napfény.

Lekapcsolási homérsékletszint

Az a homérséklet, aminél az inverter lekapcsol és a fogyasztó már nem muködtetheto tovább, míg az inverter homérséklete nem csökken.

Akkufeszültség kijelzés LED-sorral

Bizonyos nagyobb teljesítményu inverterek egy LED-soros feszültségjelzovel rendelkeznek. Errol a kapcsolódó akkumulátor mindenkori feszültsége olvasható le az analóg méromuszerekéhez hasonlóan.

Terheléskijelzés LED-sorral

Bizonyos nagyobb teljesítményu inverterek egy LED-soros terhelésjelzovel rendelkeznek. Errol a LED-sorról a kapcsolódó terhelés olvasható le %-ban. Minél kisebb a világító LED melletti szám, annál kisebb a terhelés az inverteren, vagyis lehetoség van még további fogyasztók muködtetésére.

Távvezérlés

A nagyteljesítményu inverterek esetében lehetoség van egy távkapcsoló csatlakoztatására, erre szolgál a házon található, a telefonok fali csatlakozójára hasonlító aljzat. Ide csak az inverter gyártója által készített távkapcsoló csatlakoztatható. A távkapcsoló nem a készlet része, azt külön kell megvásárolni.

FREQUENCY kapcsoló*

A nagyobb teljesítményu invertereken lehetoség van a kimeneti frekvencia 50Hz-es vagy 60Hz-es értékre történo beállítására. A fogyasztók csatlakoztatása elott mindig gyozodjünk meg a helyes frekvencia beállításáról.

STANDBY kapcsoló*

Ennek a kapcsolónak az átállításával tudjuk a készüléket energiatakarékos nyugalmi helyzetbe kapcsolni. A kapcsoló NORMAL állásában, a kimeneten mindig mérheto feszültség, a készülék bekapcsolását követoen függetlenül attól, hogy kapcsolódik-e fogyasztó az inverterhez, vagy nem. A SAVING állásban 5s-onként egy rövid idore jelenik csak meg a kimeneti feszültség és ha az inverter kimenetére fogyasztó is csatlakozik, akkor a feszültség folyamatosan kint is marad, ellenkezo esetben újabb 5s-ra lekapcsolódik. Ezzel a funkcióval a készülék nyugalmi áramfelvétele jelentosen lecsökken, a tápláló akkumulátor nem merül “feleslegesen”.

* Ezek a funkciók csak bizonyos piacokra szállított inverterek esetén muködnek.

Információk

Gyártó Intelligent
Bemeneti feszültség AutoSwitch
Kimeneti feszültség 230 VAC
Frekvencia 50Hz
Hullámforma Trapéz
Folyamatos teljesítmény 1000 W
Pillanatnyi teljesítmény 2000W
Készenléti áramfelvétel 500mA
Hatásfok 85%
Hutés Ventilátor
Tulajdonságok 1 dugalj, Távirányító, USB tölto aljzat
Védelem Magas bemenofeszültség, Polaritáscsere ellen
Méret 345 x 137 x 79 mm
Tömeg 2,5 kg
Cikkszám: 01070052 Kategória:
Gyártó

Feszültségforrás

Inverter típus

Folyamatos teljesítmény