ivt US-12N automata átkapcsoló állomás

ivt

.

24 500 Ft

Összehasonlítás

ivt US-12N átkapcsoló állomás.

Az ivt US-12N elektronikus átkapcsoló állomás biztonságosan és automatikusan kapcsolja át a 230V-os fogyasztókat egy alternatív áramforrásra (AC1 bemenet,) ha a prioritással rendelkezo (AC2 bemenet)-en megszunik a 230V-os hálózati feszültség.

Kapcsolható maximális terhelés: 12A, 230V

Az alkalmazott mikrokontrollernek köszönhetoen az átkapcsolás a különbözo áramforrások (inverter, hálózat, aggregátor, stb.) és a fogyasztó között teljesen biztonságosan megy végbe, használatával elkerülhetok, az egyszeru mágneskapcsolós átkapcsoló megoldások által okozott károk a csatlakozó készülékekben.

Ha egy vagy több 230V-os hálózati feszültségrol muködtetheto fogyasztót néha alternatív áramforrásról, néha a hálózatról kell muködtetnünk, akkor a csatlakozókábelek állandó cserélgetése helyett ezzel az átkapcsoló állomással egyszerusíthetjük a dolgunkat. Az átkapcsoló állomás a fogyasztót alapvetoen az AC2 bemenetérol táplálja. Ha innen eltunik a 230V, akkor automatikusan átkapcsol az AC1 bemenetre. Ha idoközben újra megjelenik a 230V az AC2-n, akkor ide kapcsolja vissza a fogyasztót.

Alkalmazás jármuvekben:

AC1: 230V csatlakozás inverterrol
AC2: 230V csatlakozás hálózatról

Utazás alatt (autóval, lakókocsival, hajóval, stb.) a jármu fedélzetén lévo 230V-os fogyasztókat az állomás AC1 bemenetére csatlakozó inverter táplálja. Megállás után, mikor már rendelkezésre áll 230V-os villamos hálózat is (pl. kemping, kiköto) a fogyasztók az AC2 bemenetre kapcsolódó hálózati feszültségrol fognak muködni. Az US-12N átkapcsoló állomás, ugyanis az AC2 bemenetére csatlakozó 230V-ot azonnal érzékeli és a fogyasztó táplálását az AC1 bemenetrol ide kapcsolja át. Így nincs szükség az inverteres rendszer lecsatlakoztatására.

Alkalmazás helyhez kötve:

AC1: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (inverter, aggregátor, stb.)
AC2: 230V csatlakozás hálózatról

Az ivt US-12N átkapcsoló állomás az AC2 bemenetén meglévo hálózati 230V meglétét érzékeli és ezt juttatja el a kimenetére kötött fogyasztóhoz. Áramkimaradás esetén az AC2 bemenetrol eltunik a 230V, ezt az állomás érzékeli és a fogyasztót az AC1 bemenetre kapcsolja, ahová aggregátor vagy inverter csatlakozik. Amint a hálózati feszültség ismét megjelenik az AC2 bemeneten, az egység ismét innen fogja a fogyasztót muködtetni. Ezzel a kapcsolással létre tudunk hozni szünetmentes tápegységet (UPS), amely az invertert tápláló akkumulátorok kapacitásától függoen tetszoleges hosszan tudja árammal ellátni a fogyasztókat.

Alkalmazás szigetüzemu napelemes rendszereknél:

AC1: 230V csatlakozás hálózatról
AC2: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (napelem + akkumulátor + inverter)

Ebben a kapcsolási módban, a fogyasztó, az AC2 bemenetre csatlakozó alternatív áramforrásról muködik. Ha az alternatív áramforrás akkumulátorai lemerültek, így nem tudják a kapcsolódó invertert muködtetni, az AC2-n eddig meglévo 230V eltunik. Ezt az átkapcsoló állomás azonnal érzékeli és a fogyasztót az AC1 bemenetre kapcsolja, ahová a normál 230V-os hálózat kapcsolódik.

Cikkszám: 00650013 Kategória:
Gyártó