Rhino 3000I-T(R) Transzponderes rablás- és indításgátló

Újabb 3 évvel hosszabbodott a Rhino 3000I-T(R) MABISZ-a! Leave a comment

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) idei második gépjármű-biztonságtechnikai eszköz minősítésén a Rhino 3000I-T(R) jelölésű indítás- és rablásgátló berendezés ismét sikerrel szerepelt. Ezzel újabb 3 évvel meghosszabbítva a MABISZ ajánlását.

A MABISZ évente mindössze 4 alkalommal hirdeti meg a gépjármű-biztonságtechnikai készülékgyártók és forgalmazók számára a biztosítói besoroltatás lehetőségét, alapos vizsgálat alá véve az egyes berendezéseket.

A vizsgálandó készüléket először a minősíttető egy előzetes műszaki szemlén mutathatja be egy a MABISZ tagjaiból, egy műszaki szakértőből, valamint a vizsgálatot lebonyolító cég képviselőiből alló bizottságnak. Ezt követően a műszaki szakértő a berendezés szolgáltatásait, kivitelét összeveti a követelményrendszerrel és javaslatot tesz annak besorolására. Az elkészült javaslatot ezután egy bizottsági ülés keretén belül – ahol a biztosítók képviselői ismét megjelennek – kiértékelik és döntenek a sorsa felől. Az alkalmatlanokat elutasítják, a többit különböző kategóriákba sorolják.

Rhino 3000I-T(R) a D AE1 RP1 besorolási minősítést kapta, mely alapján e készülék a kategória csúcskészülékei közé tartozik. Hogy mit jelentenek a betűk és a számok?

A “D” azt jelenti, hogy a készülék egy kombinált védelmi berendezés, azaz egyszerre több kategóriával szemben támasztott követelményeknek (esetünkben az indításgátlóknak ÉS a rablásgátlóknak) is külön-külön maradék nélkül megfelel.

Az “AE1” az elektronikus indításgátló funkciókra, az “RP1” a rablásgátló funkciókra utal. Bővebb információ a minősítést végző cég honlapján található.

Mindezeken túl a MABISZ csak olyan berendezéseket fogad be vizsgálatra, melyek “CE” jelöléssel és “E” vagy “e” jóváhagyási jellel rendelkeznek.

A MABISZ dokumentum nyilvántartási száma: 5715-10/20120612

A MABISZ vizsgálat célja, hogy segítsen járművünk védelmi berendezésének kiválasztásában, segítsen eligazodni a piacon kapható sokféle termék között. Fontos, hogy a sok munkával megszerzett autónk védelemének kialakításakor minősítésekkel, biztosítói ajánlással rendelkező készülékek közül válasszunk.

Vélemény, hozzászólás?