Teszteltünk! Itt a Twiins® termékcsalád nagy összehasonlítása. Leave a comment

Itt a Twiins® termékcsalád nagy összehasonlítása.

 

Górcső alá vetettük a Twiins® motoros kommunikáció fő modelljeit, hogy megtudjuk, valójában miben is különböznek egymástól és mik a legfőbb differenciák közöttük. Egy olyan termékcsoportról van szó, ami típusválasztékával és felszereltségével egy széles, de mégis nagy lyukat tömhet be a motoros társadalomban. Ma a motoros kommunikációk széles skáláját felvonultató kiegészítők között nehéz ár-érték arányban megfelelő terméket találni! Mi most egy bizonyos szegmenset, történetesen a városi robogós és kismotoros közeget célozzuk meg ennek a terméknek a bemutatásával…

D1VA02

A Twiins® sisakbeszélő család 4 különböző lehetőséget kínál. A D1VA, a D2, az FF2 és a D3 típusokat fogjuk alaposabban megvizsgálni.

D1VA:
A legszembeötlőbb dolog a Twiins® legkisebb családtagjánál, hogy egy hangszórót kapunk hozzá. Ebből adódóan ezzel a készülékkel nem tudunk zenét hallgatni. Maga a kihangosító viszont szabad kezet biztosít nekünk vezetés közben. Tudjuk használni telefonunk, navigációnk kihangosítására, tudunk fogadni hívásokat és kettős kapcsolat létrehozására is képesek leszünk. A kettős kapcsolat annyit takar, hogy intercom kapcsolatban lehetünk egy másik Twiins® D3 készüléket használó motorossal. Ezzel egy időben tudunk fogadni hívást is a kihangosítóval. Itt minden funkciót egy gombbal tudunk irányítani, hangvezérlés viszont nincs.twiins D1VA_01
A párosítás roppant egyszerűen megy. Kikapcsolt állapotban hosszan nyomva a vezérlő gombot a LED piros/kék színben váltakozni kezd, ilyenkor kell a saját eszközünkön (mobil, gps) az elérhető eszközökre keresnünk és kiválasztanunk a kihangosítót.
A GPS hangutasításait közvetíti a készülék, ha motoros navigációnk van. Autós navigációval és mobil GPS alkalmazással nem működik, de egy kis ügyességgel mobilra tudjuk aktiválni!
Töltsük le az alábbi alkalmazást androidos telefonunkra és így már ezt a funkciót is tudjuk használni:
LETÖLTÉS: KATT IDE!
BT_Mono
Hangvezérlés funkció van a kihangosítóban, ami annyit takar, hogy a sisakbeszélő képes a “FOGADÁS” szó kimondásával felvenni telefonunkat. Ez azért is nagyon hasznos, mert így nem kell a kezünkkel semmit sem megnyomnunk, foghatjuk továbbra is a kormányt. Egyébként sok telefonon be lehet állítani automatikus hívás felvételt, de ezt sokan nem szeretik.
twiins06
Intercom kapcsolat létrehozásához két sisakbeszélő között a folyamat nagyon hasonló. Mindkét eszközön kikapcsolt állapotban hosszan kell nyomnunk a fő gombot, majd ha villogni kezd a két színben, akkor a D3-as kihangosító gombját röviden kell nyomni és meg is történik a párosítás. Fontos tudni azonban, hogy a D1VA csak D3-al tud intercom kapcsolatba lépni.
twiins_mic_green

 

D2:
Itt már két hangszórót kapunk, ami lehetőséget biztosít zene hallgatására is, viszont ez egy monó kihangosító, így sztereó hang sugárzására nem alkalmas.
Legnagyobb előnye lehet a D1VA-val szemben, hogy az A2DP adásnak köszönhetően, akár mobil GPS alkalmazással is kompatibilis az eszköz!

twiins_D2
Intercom kapcsolat létesíthető a D3-as motoros kihangosítóval.
Funkcióiban (párosítás, intercom), megegyezik a D1VA alapkészülékkel.

FF2:

twiins FF2_01
Lényegében az FF2 technikailag ugyan az, mint a D2-es motoros kihangosító, csupán egy dologban tér el tőle és ez a mikrofon. Az FF2 sisakbeszélő ugyanis zárt bukósisakokhoz készült és a mikrofon része úgy lett kialakítva, hogy kis helyen is elférjen. Így könnyedén és komfortosan szerelhető ilyen sisakokba.
Funkcióiban (párosítás, intercom), megegyezik a D2 készülékkel.twiins FF2 MIC
D3:
A Twiins® termékcsalád csúcsmodellje. A D2-höz hasonlóan két hangszóróval felszerelt, de itt már sztereó hangról beszélhetünk. A kihangosítón található egy kis kapcsoló, ami monó és sztereó közötti váltást tesz lehetővé. Ennek a célja a különböző országokban hatályban lévő jogszabályok betartása, ugyanis nem mindenhol “szabad” sztereó hangzásnak lennie a bukósisakban.

twiins D3_02
Az intercom kapcsolatok terén ez a legszabadabb eszköz, ugyanis minden Twiins® motoros kommunikációhoz tud csatlakozni gond nélkül.
Funkcióiban (párosítás, intercom), megegyezik a D2 sisakbeszélő készülékkel.

Ez a remek kis táblázat pedig átfogóan és értelemszerűen mutatja meg nekünk a termékek közötti különbségeket.
Table

Összegzés:
A megfelelő kihangosító kiválasztásánál mérlegeljünk, mire szeretnénk használni a sisakbeszélőt. Összességében egy nagyon könnyen felszerelhető és használható, igazi városi kismotorozáshoz alkalmas, ár-érték arányban kiemelkedő termékről van szó. Ha egy egyszerű és korszerű, minden tudás nélkül kezelhető motoros kommunikációt szeretnénk, akkor a Twiins® termékei remek választásnak bizonyulnak.

Az alábbi videóban mindezeket meg is mutatjuk! (További videó segítség ITT található):

[video_lightbox_youtube video_id="3E1CHBUmGS8" width="960" height="540" anchor="http://twiins.hu/wp-content/uploads/2016/02/twiins_video.jpg "]

 

Vélemény, hozzászólás?